ANDEREN OVER MISS MARMALADE

Beanca de Goede van Jamie Magazine

25 november 2011

O, KOM ER EENS KIJKEN (EN NATUURLIJK PROEVEN)

Miss Marmalade maakt in kleine oplage haute confiture. Intuïtieve jams noemt ze ze en dat is omdat ze al roerend en mijmerend in haar boudoir-achtige keuken op de mooiste combinaties komt. Confiture fraise au chocolat. Pruimen met vanille en hibiscus of met citroentijm en granaatappelstroop. En zoete kersen met Thaise basilicum, die onder de naam Rouge Noire al jaren een succesnummer is.

Vanaf de aardbeientijd toert Miss M. door het land om het lekkerste fruit te bemachtigen: aardbeien bij Jan Robben, oude kersenrassen bij Theo en Martine Vernooy in Cothen, bramen uit de Noord-Hollandse duinen en allerlei kruiden die ze wild plukt of kweekt in haar postzegelformaat-tuintje in de Amsterdamse Jordaan. En als de kweeperen, pruimen, kweeappels en nectarines verwerkt zijn tot een nieuwe collectie opent ze het feestseizoen met een proeverij. Ik zorg altijd dat ik erbij ben, zodat ik in december fijnproevende vrienden, lieve buren en blije kindjes kan trakteren op zon prachtig verpakt potje van Miss Marmalade. Voor bij de kaas, voor op de scones, tussen twee plakjes cake of op een lekkere kerstcroissant.

Op zondag 27 november van 14 tot 17 uur was er een proeverij van Miss Marmalade in Het Lloyd Hotel (kamer 28, Oostelijke Handelskade 34 in Amsterdam). Voor vaste aanhang (zoals ik), maar ook voor lezers van Jamie magazine.

Hanneke Groenteman

22 augustus 2008

MISS MARMALADE weer in de keuken en in de lucht!!

Dat was nog eens goed nieuws, gisteren (21 augustus 2008).
Miss Marmalade is weer on-line en dat betekent: de heerlijkste, origineelste, avontuurlijkste jams worden weer gebrouwen en gebotteld en verkocht.
Ik heb er heel lang niet over kunnen tierelieren, want Miss Marmalade was in een verhuizing verwikkeld. Ze moest haar oude keukentje opdoeken en de nieuwe inrichten. Het is nog niet helemaal klaar, maar ze is toch weer begonnen.
En ik kon niet wachten: vandaag mocht ik 2 potjes van haar betrekken.
En wat voor!
De Rouge Noir (paarse basilicum/kersen) en de Rozige Aardbei (polka aardbei/rozenwater).
Ze heeft op dit moment 6 varianten, ze gebruikt de beste vruchten van de seizoenen (dus geen kersen als het geen kersentijd is, of peren als de peren nog niet rijp zijn), van de beste kwekers, door het hele land. (Terwijl ik dit schrijf neem ik een likje Rozige aardbei (polka aardbeien/rozenwater en verdomd, ik proef de aardbeien en het rozenwater die een polka dansen op mijn tong!) Ik laat het potje Rouge Noir (paarse basilicum/kersen) nog even dicht, want dan kan ik de jam een half jaar bewaren. Niet dat die kans groot is, ik ben sinds ik Miss Marmalades jams heb leren kennen een echte ‘addict’ geworden.
Jaja, maar wat hebben jullie aan deze ode?
Hoe komen jullie aan zo’n goddelijk potje (ook geweldig om cadeau te geven, ze zien er namelijk ook nog eens hmmmmlekker uit)?
Miss Marmalade is een online-jamverkoopster.
www.missmarmalade.nl en je bent in de winkel.
Je kan niet proeven (zover is internet nog niet), maar wel fantaseren over de smaken.
Je kan het avontuur aangaan voor smaaksensaties die je niet mogelijk had gehouden bij jam.
Deze jams brengen je op spannende toepassingen (ik denk aan kaas, paté, vlees), terwijl ze op een geroosterd boterhammetje of beschuitje ook swingen.
Affijn, je kan de potjes online bestellen, dan krijg je ze in een appetijtelijk doosje toegestuurd.

Ik maak hier onbeschaamd reclame voor deze Miss Marmalade, omdat ik iedereen met goede smaak (veel lezers van mijn blog denk ik maar zo) deze sensatie gun.

IMG_2173.jpg