Toen en nu

Afgelopen week kwam de Elegance uit, een glossy dat nog steeds fier en elegant in het schap van de kiosk staat. En dat al sinds 1937! De vorige eeuw dus waar een groot deel van mijn vroegere leven zich afspeelde. Als modemeisje, als disco-chick en als kraker op naaldhakken. Het was in die vorige eeuw dat ik figureerde in een modeproductie van fotograaf Bart van Leeuwen en styliste Floor Nye voor Elegance. De productie heette Literair Café en was een hommage aan de Woelige en Vrolijke Jaren 20. Ik assisteerde Floor en voordat ik het wist hadden ze me heel zachtjes de set op geschoven. Ik weet nog dat ik dacht “Als ze me maar niet neerzetten als een Berlijnse lesbo die aan haar biografie werkt”. Géén idee waarom maar ik dacht het. Een dag lang bewogen we ons door het centrum van Amsterdam. Via bioscoop Tuschinski naar een boekenantiquair, naar een journalisten cafe en tot slot naar het Leidseplein.

Best wel speciaal dat deze week de Elegance (editie 2-2019) is uitgekomen met maar liefst 6 pagina’s over Gegrild & Geroosterd, mijn kookboekendbuut!

111 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven