WIE IS MISS MARMALADE?

Miss Marmalade is het alter ego van Marjolijn Rosendaal. Ze lijkt als twee druppels water op haar en heeft datzelfde je ne sais quoi. Miss Marmalade houdt van zoet en niet zo’n klein beetje. Als ze in haar boudoirachtige keuken niet in de koperen jampannen roert, staat ze wel in de bakstand!

 

Hoe kwam het zo?

Zo’n tien jaar geleden kreeg Miss Marmalade een oud boek over het maken van jam in handen. En dat bracht wat teweeg! Vers fruit werd in grote hoeveelheden ingeslagen, het specerijenrek en haar kruidentuin boden ongekende mogelijkheden (Link naar de jams). Miss Marmalade maakt intuïtieve jams in kleine oplages en gaat af en toe los op chocoladepasta’s, chutneys en curds. Jam maken is voor haar één groot creatief experiment.

 

Oh lala TAART!

Miss Marmalade bakt ook graag. Volgens haar buren zelfs ‘ongevraagd’ als ze daar weer wat om de hoek schuift. Op bestelling bakt ze klassieke taarten, die altijd de Miss Marmalade-twist hebben.

 

Even in de Kookboekenhemel?

Miss Marmalade heeft een zwak voor oude kookboeken; ze kan er helemaal in verdwijnen. Vandaar haar blog de Kookboekenhemel, waarin ze vintage juweeltjes afstoft, bespreekt en er uit kookt. Ook aan die recepten daar geeft ze haar eigen draai zodat ze helemaal van nu zijn.

 

Waar kom je Miss Marmalade tegen?

Je kunt haar zomaar tegen het lijf lopen op de zaterdagse markten in de Jordaan, waar ze vol overgave snuift aan bosjes Thaise basilicum en rijpe mango’s. Ze tuft ook graag langs kleinschalige fruittelers in de Betuwe, voor het lekkerste seizoensfruit. En na gedane arbeid doet ze de hussle in Paradiso, daar komt ze namelijk ook graag!